Blog Yazıları

Facebook Yeniden Popüler mi Oluyor?

lazy

Facebook; 2004 yılında aktif bir şekilde hizmet vermeye başlayan sosyal medya platformudur. Platform özellikle kurulduğu ilk yıllarda oldukça popülerdi. Yeni sosyal medya mecralarının dijital ortama dahil olması ve kurumsal sosyal medya yönetimi ile birlikte Facebook da bazı yeniliklere imza attı.

Önceden sadece mesajlaşma için kullanılan platform; günümüzde oyun oynamak, görüntülü konuşmak, grup kurmak ve düşünce paylaşmak için tercih edilir hale geldi. Kitlesi açısından kimi zaman artış yaşayan Facebook, kimi zaman da düşüşe geçmiştir. Adana Web Tasarım firması olarak toplumun Facebook kullanım oranları üzerine bir gözlemleme yaptık. Bu gözlemlerimizin sonuçlarını da yazımızda dile getirdik.

İnstagram Demode, Facebook Popüler!

Koronavirüs pandemisinden önce yani; 2019 Aralık ayının son günlerine kadar Facebook eski popülerliğini adeta yitirmişti. Sosyal medya fenomenlerinin kendisini göstermeye başlamasıyla; anlık fotoğraf ve kısa süreli videoların yayımlanması toplum için büyük bir zevk haline gelmişti. Tabi bu paylaşımlar için Facebook doğru adres değildi. İnstagram üzerinden kullanılan filtreler, animasyonlar ve açılan canlı yayınlar sayesinde herkes İnstagram’da yer almaya başladı.

Toplum artık gündemden değil; anlık paylaşımlardan haberdar olmak istiyordu. Tabi bu isteğin arkasında e-ticaretin gelişmesiyle birlikte açığa çıkan sosyal medya üzerinden ürün satışları da etkiliydi. Birçok firma İnstagram’a girerek profesyonel sosyal medya yönetimi desteği almaya başladı. Ürünlerini bu platfrom üzerinden satarak kazanç elde ediyordu. Sonuç olarak hem anlık paylaşımları incelemek isteyenler, hem de alışveriş yapmak isteyenler İnstagram’da bir araya geliyordu.

Facebook’un geri planda kalmasının tek sebebi İnstagram değildi. Bunun haricinde WhatsApp üzerinden paylaşılan ve 24 saat boyunca aktif kalabilen durum paylaşma özelliği de herkesin ilgisini çekti.

Biz Adana Web Tasarım olarak her şeyin 1 Ocak 2020 tarihiyle başlayan süreçte değiştiğini düşünüyoruz. Çünkü artık Çin’le başlayan ve dünyayı etkisi altına alan bir Koronavirüs gerçeği vardı. Paylaşılan yemekleri, komik fotoğrafları, selfieleri izlemek hiç de önemli değildi. Önemli olan kaç vaka var?, Yeni Koronavirüs önlemleri neler?, Aşı bulundu mu? gibi sorulardı. Bunun için de en doğru adres Facebook oldu.Adana Web Tasarım firmamız aldığı sosyal medya yönetimi siparişlerinden de yola çıkarak ilginin Facebook’a kaydığını düşünmektedir. Korona geldi, Facebook üzerinden dünya ve ülkenin durumu takip edilir oldu. Böylece İnstagram ve WhatsApp eski popülerliğini kaybetti.

Bu yazımızı da beğenebilirsiniz;  Sosyal Medya'dan Geri Dönüş Almak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir